Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0



Siltie kartupeļu un maltās gaļas groziņi

Ļoti neparastā veidā pasniegtas siltās uzkodas, kas rotās gan ikdienas, gan brīvdienu un svētku galdu. Ja nelielu cepamo formiņu vietā izmantosiet lielāku cepamtrauku, tad iegūsiet vienkārši gardu sacepumu sātīgām pusdienām.

Nepieciešams:

8 kartupeļi,
500 g maltas tītara vai vistas gaļas,
200 g Krievijas vai Holandes siera,
2 sīpoli,
4 olas,
50 g rīsu,
5 ēdamkarotes kviešu miltu,
1 ēdamkarote eļļas,
50 g sviesta,
sāls,
malti melnie pipari,
rīvmaize.

Pagatavošana:

1. Rīsus novāra un noliek, lai atdziest.

2. Sīpolus nomizo, sasmalcina un apcep vienā ēdamkarotē eļļas.

3. Gaļai pievieno, apceptos sīpolus, novārītos rīsus, 2 jēlas olas, sāli, piparus un samīca mīklu.

4. Kartupeļus novāra, samīca biezenī, kuram pievieno 2 jēlas olas, miltus, 100 g sarīvēta siera, sviestu. Samaisa viendabīgu masu.

5. Formiņas (tās var būt jebkādas, pēc jūsu izvēles) ietauko un izkaisa ar rīvmaizi. Katrā formiņā liek kartupeļu biezeni, kuras vidū iespiež no gaļas masas izveidotu bumbiņu. Pārkaisa ar atlikušo (100 g) sarīvētu sieru.

6. formiņas liek līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 40 - 50 minūtes.

Labu apetīti!