Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Ātri pagatavojamā Ziemassvētku biezpiena kūka

Garda, ātri pagatavojama biezpiena kūka. Atkarībā no garšas kaprīzēm un maciņa biezuma tai ir neskaitāmas variāciju iespējas.

Nepieciešams:
6 olas,
0.5 kg Dansukker baltā cukura,
200 g miltu,
0.5 kg biezpiens,
300 g saldā krējuma,
100 g kakao,
100 g sviesta.
Lazdu rieksti, kokosriekstu skaidiņas, augļu sukādes pēc izvēles
.
BISKVĪTAM- 6 olas, 6 ēdamkarotes Dansukker baltā cukura, 6 ēd. miltu.

Pagatavošana:
Ar mikseri olas un cukuru puto stingrās putās, pēc tam pa daļām pievieno miltus, iemaisa olu masā.
Biskvītu cep apm. 20 min. 180 grādos. Kad gatavs, ļauj atdzist un pārgriež uz pusēm.

Šokolādei - 6 karotes cukura, 6 karotes kakao, 6 karotes piena, samaisa un uz nelielas uguns karsē nepārtraukti maisot. Noņem no uguns un pievieno 100 g sviesta (ne margarīna!). Samaisa, ļauj atdzist.

Biezpiena masa - ņem 0,5 kg biezpiena, 300 g 35% saldā krējuma, šķipsniņu vaniļas cukura, augļu cukātus, rozīnes, riekstus, šokolādes gabaliņus pēc izvēles. Pēc tam pievieno cukuru līdz masa ir pietiekami salda. Putukrējumu puto ar trīs ēdamkarotēm cukura, samaisa kopā ar biezpienu.

Uzbriedina un izkausē 20 g želatīna, ļauj atdzist un lēnām maisot pievieno biezpiena masai.

Formā liek 1 pusi biskvīta, pārlej biezpiena - putukrējuma masu, kurai pievienots želatīns, virsū liek otru biskvīta kārtu. Visu pārlej ar šokolādi un rotā ar riekstiem, kokosa skaidiņām, augļu cukātiem.

Ja nav laika vai iespējas cept biskvītu vai gatavot mājas šokolādi, var izmantot "Selgas" cepumus vai pirktās biskvīta ripas un melnās šokolādes tāfelīti, kuru izkausē.

Ja torti vēlas mazāk barojošu, izmanto vājpiena biezpienu, putukrējuma vietā pievieno jogurtu, cukura vietā var ņemt tā aizvietotāju.

Lai labi garšo!




Recepte tapusi sadarbībā ar www.dansukker.lv