Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Plūmju drumstalkūka

Šī vienkārši pagatavojamā kūka garšo izcili: maigo vaniļas garšu papildina skābenas,sulīgas plūmes un riekstu drumstalas.

Nepieciešams:

Kūkai:

110 g sviesta (istabas temperatūrā),
100 g baltā smalkā cukura,
2 olas,
75 g miltu,
1/2 tējkarote cepamāpulvera,
1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta,
šķipsniņa sāls
svaigas, uz pusēm pārgrieztas plūmes bez kauliņa

Drumstalām:

85 g lazdu riekstu,
85 g miltu,
55 g kubiciņos sagriezta sviesta,
55 g Dansukker demerara cukura.

Pagatavošana:

1 Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Ietauko tortes veidni (20 cm radiusā) un izklāj tāspamatni ar cepampapīru.

2. Vispirms pagatavo drumstalas: pusi no receptē norādītā riekstu daudzuma ieber virtuves kombainā un smalki samaļ. Atlikušos riekstus sakapā un noliek malā.
Tīrā bļodā sajauc miltus,maltos lazdu riekstus un sviestu,veidojot drumstalas.Pievieno cukuru un sakapātos riekstus. Noliek malā.

3. Gatavo kūku: saputo sviestu ar cukuru,līdz masa kļūst gaisa un krēmīga. Pa vienai pievieno olas un turpina putot, tad iesijā miltus un visu kārtīgi samaisa. Pieliek vaniļu un vēlreiz samaisa.

4. Ar karoti liek mīklu tortes veidnē, izlīdzinot ar karotes apakšējo daļu. Virsū izkārto plūmju pusītes ar griezuma vietu uz leju. Pārkaisa ar drumstalām un cep aptuveni 1 stundu un 20 minūtes.

5. Gatavību pārbauda, vidū iedurot kociņu,- ja pie tā nekas nepielīp,kūka ir gatava.

6.Pirms pasniegšanas pilnībā atdzesē, neizņemot no veidnes.