Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 0



Kārums "Vasaras garša"

Redakcija
Redakcija

Avenes un meža zemenes- viens no gardākajiem vasaras kārumiem, ko šoreiz izmantojam burvīgas tortes gatavošanai. Piedāvājam Tavavirtuve.lv lasītājas Līgas Elmeres iesūtīto recepti. Lai labi garšo!

Nepieciešams:

200g selgas cepumu
150g margarīna
200g avenes
200g meža zemenes
200g saldā krējuma
400g cukura
1paciņa želantīna

Pagatavošana:

1. Selgas cepumus sablenderē, pievieno izkausētu margarīnu un samīca viendabīgā masā.

2. Ņem tortes formu, tajā ieklāj cepamo papīru un no sagatvotās masas viedo tortes pamatni .Liek ledusskapī, lai sastingst.

3. Želantīnu uzbriedina.

4. Tad gatavo krēmu: saldo krējumu ar cukuru saputo putukrējumā. Putošanas beigās pievieno lielāko daļu uzbriedināta un karsta ūdens peldē izšķīdināta želantīna un sacukurotas avenes

5. Gatavo krēmu liek tortes formā pa virsu pamatnei un liek ledusskapī, lai sastingst.

6. Gatavo želeju no sacukurotām meža zemenēm, pievieno atkausētu žetantīnu un pārlej krēmam

7. Liek vēlreiz ledusskapī uz 12 stundām,lai viss sastingst

Lai labi garšo!

Gatavoja un fotografēja Līga Elmere