Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Zemeņu torte

Redakcija
Redakcija

Ogas varat izvēlēties atkarībā no sezonas: zemenes, avenes, kazenes, mellenes - derēs visas, katru reizi jūsu tortei piešķirot jaunu izskatu un garšu.

Nepieciešams:
Krēmam:

150 g bieza krējuma,
3 glāzes svaigu zemeņu,
1/2 glāze cukura,
1 ēdamkarote želatīna

Mīklai:

8 olas,
1 glāze cukura,
1 glāze kviešu miltu.

Pagatavošana:

1. Olas kopā ar cukuru sakuļ, uzmanīgi iemaisa miltus. Gatavo mīklu sadala 3 vienādās daļās un 210 grādu temperatūrā ar pergamenta papīru izklātā veidnē izcep trīs kūkas ripas. Katru ripu cep atsevišķi un gatavu noliek, lai atdziest.

2. Tikmēr gatavo krēmu: zemenes kopā ar cukuru saspaida ar dakšiņu vai sablendē, pievieno saputotu skābo krējumu un iemaisa uzbriedinātu un siltā ūdens peldē izšķīdinātu želatīnu.

3. Veido torti: ripu liek virs ripas, pa starpām smērējot krēmu. Arī tortes virspusi pārsmērē ar krēmu.

4. Gatavo torti liek uz pāris stundām ledusskapī, lai tām savelkas un krēms sastingst.

5. Pirms pasniegšanas torti izrotā ar svaigām zemenēm.

Lai labi garšo!

Gatavoja un fotogrāfēja Iveta Apškrūma