Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 0


15 minūtēs pagatavojama banānu kūka

Pavisam vienkārši un ātri pagatvojama kūciņa brīžos, kad gribas kādu našķi. Sastāvdaļas ir visiem pieejamas, bet, galvenais- kūka nav jācep.

Nepieciešams:

600 g prjaņiku,
0,5 l saldā krējuma,
4 lieli banāni,
100 g pūdercukura, neliela šokolādīte,
2 g vanilīna.

Pagatavošana:

1. Prjaņikus pārgriež gareniski uz pusēm vai trīs daļās (atkarībā no tā, cik lieli tie ir);

2. Apaļas formas traukā izklāj vienu kārtu ar prjaņiku pusītēm;

3. Krējumu saputo stingrās putās kopā ar vanilīnu un cukuru. Trešo daļu saputotā krējuma uzklāj pa virsu prjaņiku kārtai; Tad atkal liek kārtu ar prjaņikiem, pārsmērē ar saputoto krējumu, uzliek banānu ripiņas.
Noklāj trešo kārtu ar prjaņikiem, pārsmērē ar krējuma kārtu, bet banānu ripiņas pa virsu neliek. Virspusi pārkaisa ar rīvētu šokolādi. Palikušās banānu ripiņas apliek apkārt kūkai.

4. Kūku novieto aukstā vietā, lai tā savelkas.

Labu apetīti!