Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 0



Bezglutēna aprikožu torte

Redakcija
Redakcija

Aprikozes šajā tortē var aizstāt arī ar citām ogām.

Sastāvdaļas

Mīklai:
150 g vārītu, rīvētu kartupeļu
110 g kukurūzas cietes
50 g prosas pārslu
80 g Dansukker niedru cukura “Demerara”
75 ml šķidrā margarīna

Pildījumam:
2 olas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
90 g kartupeļu cietes
5 g cepamā pulvera
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml dabiskā jogurta
300 g svaigu vai konservētu aprikožu

Dekorēšanai:
300 ml trekna saldā krējuma
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Pagatavošana

1. Visas sastāvdaļas samīca mīklā, mīklu ievieto ietaukotā pīrāgu formā (aptuveni 25 cm diametrā).

2. Pildījumam atdala olu dzeltenumus un baltumus atsevišķās bļodiņās. Sakuļ olu dzeltenumus kopā ar cukuru. Pievieno kartupeļu cieti, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un jogurtu.

3. Saputo olu baltumus, līdz tie ir stingri, un iecilā tos dzeltenumu masā. Gatavo maisījumu ielej pīrāga formā.

4. Aprikozēm izņem kauliņus, sagriež gabaliņos un iespiež mīklā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C apmēram 35 minūtes. Pēc tam atdzesē līdz remdenai temperatūrai.

5. Saldo krējumu saputo ar vaniļas cukuru un atdzesē. Pīrāgu pasniedz ar putukrējumu.

Recepti iesaka www.dansukker.lv.