Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 0



Ķiršu pīrāgs - vienkārši, lēti un garšīgi

Palutiniet brīvdienu pēcpusdienā savus draugus un ģimenes locekļus ar ātri pagatavojamu ogu pīrāgu. Mēs šoreiz izmantojam ķiršus, bet, protams, to vietā var izmēģināt arī kādas citas ogas.

Nepieciešams:

200 g. sviesta
200 g krējuma
400 g miltu
1 ola
1/2 tējkarote sāls
5 ēdamkarotes cukura
2 tējkarotes kartupeļu cietes
1,5 kg svaigu vai saldētu ķiršu

Pagatavošana:

1. Samīca sviestu kopā ar sāli un miltiem. Sagatavoto mīklu ieliek ledusskapī uz vairākām stundām nostāvēties.

2. Tad mīklu izrullē un liek uz ietaukotas plāts tā, lai mīklas maliņas būtu nedaudz paceltas uz augšu (lai ķirši nenotecētu).

3. Mīklu nobārsta ar nelielu daudzumu cukura un kartupeļu cietes. Tad vienmērīgā slānī noklāj ar ķiršiem, pirms tam notecinot no tiem lieko šķidrumu.

4. Uzber ķiršiem atlikušo cukuru un kartupeļu cieti, pārliek pa virsu krusteniski kā restītes izrullētas mīklas strēmeles, pārsmērē ar sakultu olu un liek cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā cepties. Cep 30 – 40 minūtes.

5. Pasniedz kopā ar putukrējumu.

Labu apetīti!