Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Tomātu un siera kūka

Redakcija
Redakcija

Apmēram 6 porcijas

Nepieciešams:

Mīklai
150 g sviesta vai margarīna
90 g rudzu miltu
90 g kviešu miltu
15 ml auksta ūdens

Pildījumam
400 g ķiršu tomātu
2-3 sīpoli
30 ml šķidrā margarīna
7 g Dansukker Farīna cukura
30 g tomātu pastas vai mērces
15 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1-2 ķiploka daiviņas
15 ml svaigas, sasmalcināta oregano (raudenes)
30 ml svaiga, sasmalcināta bazilika
2 g sāls
5 g čili mērces
400 ml rīvēta nobrieduša siera
200 ml trekna saldā krējuma

Pagatavošana:

1. Sajauc mīklas sastāvdaļas un pagatavo mīklu. Ieliek mīklu ietaukotā pīrāga formā (aptuveni 28 cm diametrā), izveidojot arī sānu maliņas. Caurdursta ar dakšiņu un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Cep cepeškrāsnī 225°C apmēram 10 minūtes.

2. Nomizo un sasmalcina sīpolu, apcep to sviestā vai margarīnā kopā ar Farīna cukuru. Pievieno tomātu pastu, sīrupu, ķiploku, garšaugus, sāli un čili mērci. Pēc vēlēšanās var pievienot arī zaļumus.

3. Mīklas pamatnē izkārto daļu siera un pārlej to ar pildījumu. Virsū kārto tomātus, kuriem pārber atlikušo sieru. Pārlej ar krējumu un liek cepties cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 15 minūtes. Pasniedz ar svaigiem salātiem.

Labu apetīti!