Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Klasiskā siera kūka

Garda, viegli pagatvojama klasiskā siera kūka, kas pati kūst mutē. Maskarpones sieru var aizstāt ar pilnpiena neskābu biezpienu. Šajā gadījumā biezpiens jāizberž caur sietiņu vai jāsablendē.

Nepieciešams:

Pamatnei:

• 200 g cepumu,
• 70 g sviesta,
• 1/2 tējkarote kanēļa.

Pildījumam:

• 500 g Mascarpone siera,
• 200g skābā krējuma,
• 3 olas,
• 150 g cukura,
• daži pilieni vaniļas ekstrakta,
• 1 ēdamkarote miltu,
• 1 sarīvēta citrona miziņa.

Pagatavošana:

1. Gatavojam pamatni: šim nolūkam sasmalcina cepumus (var sablendēt) un samaisa ar izkausētu sviestu un kanēli.

2. Formas pamatni izklāj ar pergamenta papīru un ieklāj kūkas pamatni, pieblietējot to ar koka stampiņas palīdzību. Kūkai no tās pašas mīklas izveido bortiņus.

3. Uzsilda cepeškrāsni līdz 160 grādiem.

4. Visas pildījumam paredzētās sastāvdaļas sakuļ kopā vienmērīgā masā. Sagatavoto pildījumu pārlej pāri cepumu pamatnei un izlīdzina.

5. Kūkas formu ievieto sakarsētā cepeškrāsnī un cep 50- 60 minūtes. Pēc tam cepeškrāsni izslēdz un atstāj kūku tajā vēl uz vienu stundu, neverot vaļā cepeškrāsns durtiņas.

6. Pēc tam kūku izņem no cepeškrāsns, pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī vēl uz 4 stundām. Kad kūka atdzisusi, tā ir viegli izņemama no formas.

Labu apetīti!

P.S. Visvieglāk kūku sagriezt ar sausu uzsildītu nazi.