Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Banānu siera kūka bez cepšanas

Kūka, protams, ir neiztrūkstoša daudzu svētku galda rota un ir jauki, ja to var pagatvot pats. Tā ir gan mīļāk, gan lētāk, gan arī garšīgāk! Bet vēl jaukāk, ja to var pagatvot ātri un bez jebkādas cepšanas.

Nepieciešams:

Pamatnei:

150 g cepumu,
80 g sviesta.

Pildījumam:

6 plāksnītes želatīna,
300 g biezpiena krēmsiera,
110 g smalkā cukura,
3 olu dzeltenumi,
200 g nomizotu banānu,
70 ml apelsīnu sulas,
250 ml saldā krejuma (35%)

Pagatavošana:

1. Gatavojam pamatni: Cepumus sasmalcina viendabīgā masā un smaisa ar sviestu. Kūkas formu izklāj ar cepampapīru (lai pēc tam kūku būtu vieglāk iznemt) un sagatavoto masu ieklāj formā un izlīdzina. Ievieto ledusskapī sastingt.

2. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī.

3. Banānus saspaida putriņā, pievieno apelsīnu sulu, liek katliņā un uzkarsē līdz viršanas temperatūrai. Tad noņem no uguns un nedaudz atdzesē.

4. Olu dzeltenumus kopā ar cukuru kārtigi sakuļ (jākuļ apmēram 10 minūtes, līdz cukurs izkusis un masa kļuvusi gandrīz balta). Olu masā uzmanīgi iecilā krēmsieru.

5. Nedaudz atdzisušai banānu masai pievieno želatīnu un maisa tik ilgi, līdz tas izkusis. noliek, lai atdziest.

6. Saldo krējumu saputo stingrās putās.

7. Banānu masai pievieno pāris ēdamkarotes krēmsiera masas (lai banānu masa ātrāk atdzistu),, samaisa, tad pievieno vēl pāris ēdamkarotes krēmsiera masas, vēreiz izmaisa un beidzot pievieno visu atlikušo krēmsiera masu. Visu samaisa. Beigās pieliek saputoto saldo krējumu, vēlreiz samaisa.

.8. Kūkas pamatni izņem no ledusskapja un pārlej ar sagatavoto pildījumu. virsmu rūpīgi nolīdzina un ievieto ledusskapī uz 3-4 stundām

Pirms pasniegšanas kūku izrotā ar banāna ripiņām un baltās šokolādes skaidiņām.