Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Saldo ķiršu drumstalkūka

Redakcija
Redakcija

Salda, garšīga un kārdinoša- tāda ir vasaras drumstaliņkūka ar saldajiem ķiršiem.

Nepieciešams:

130 g sviesta vai margarīna,
100 g cukura,
80 g mandeļu skaidiņu,
3 ēdamkarotes skāba krējuma,
šķipsniņa sāls,
kanēlis,
rīvēta citrona miza,
300g miltu,
1/2 tējkarote cepamā pulvera,
2 ēdamkarotes auzu pārslu,
350 – 500g saldo ķiršu.

Pagatavošana:

1. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru. Kad cukurs izkusis, masa gaiša un palielinājusies apjomā, pievieno skābu krējumu, apmēram pusi mandeļu skaidiņu, kanēli, citrona mizu; visu samaisa.

2. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli, tad pievieno sviesta masai un ar rokām saberž kopā tā, lai mīkla atgādina drupatas. Liek ledusskapī uz pusstundu.

3. Tikmēr noskalo un iztīra saldos ķiršus – noņem kātiņu, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu.

4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 C. Veidni (apmēram 20x20cm vai apaļā veidne 20-22cm diametrā) ieziež vai izklāj ar cepampapīru. Izkaisa veidni ar mandeļu skaidiņām (pusi no atlikušā daudzuma), tad apmēram 2/3 drupatu mīklas vienmērīgi izbārsta tā, lai tā noklāj veidnes pamatni; gar malu izveido mazu mīklas valnīti 1cm augstumā.

5. Tad pārkaisa mīklu ar auzu pārslām, virs tām vienmērīgi izkārto ķiršus. Virsmu pārklāj ar atlikušajām mīklas drupatām, pārkaisa mandeļu skaidiņas.

6. Cep cepeškrāsnī 40 minūtes.

Autors: Veģetārisms.lv