Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 0



Amerikāņu šokolādes kūka

Redakcija
Redakcija

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu šokolādes kūku amerikāņu gaumē. Recepti piedāvā Dansukker.

Sastāvdaļas:

125 g tumšās šokolādes +
125 g tumšās šokolādes
100 g sviesta
5 sadrupināti cepumi, vēlams no rupja maluma miltiem (Digestive). Var izmantot cepumus "
Selga"
vai auzu pārslu cepumus
350 ml kviešu miltu
400 ml Dansukker niedru cukura "
Demerara"
1 tējk. sodas
300 ml skāba krējuma
4 olas
100 g lobītu valriekstu
Formai
sviests un rīvmaize
Rotājumam
Dansukker pūdercukurs

Pildījumam:
200 ml saldā krējuma
300 g brūkleņu
100 g Dansukker baltā smalkā cukura

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni līdz 175°C. Ietauko lielo, apaļo kūkas formu un izkaisa to ar rīvmaizi. Katlā izkausē sviestu. Pievieno sadrupinātos cepumus un ļauj maisījumam atdzist. Sadrupina 125 g tumšās šokolādes kopā ar valriekstiem. Sajauc cepumu maisījumu ar sadrupināto šokolādi un riekstiem. Nepārtraukti maisot, katlā izkausē pārējos 125 g tumšās šokolādes, pievienojot 2 ēdamkarotes ūdens. Sajauc niedru cukuru, sodu, miltus, skābo krējumu, olas un izkausēto šokolādi bļodā un sakuļ līdz viendabīgai masai. Cepamformā ielej mīklu, tad pieliek cepumu maisījumu (tas iegrimst mīklā). Cep krāsns vidusdaļā apmēram 50 minūtes. Pirms pasniegšanas virsmu pārber ar pūdercukuru. Var pasniegt arī ar putukrējumu vai svaigām ogām.

Recepti iesaka www.dansukker.lv.