Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Siera kūka ar bezē

Siera kūka ar bezē ir tradicionāls slovāku ēdiens, kas baudāms kopā ar ģiemeni vai draugiem pie tējas vai kafijas tases branča jeb otro brokastu laikā.

Nepieciešams:
10 porcijām

Pamatnei:
300 g miltu
90 g pūdercukura
180 g sviesta
2 olu dzeltenumi
no 1 citrona norīvēta miziņa – no 1 gab.
šķipsniņa sāls

Pildījumam:
0,5 l piena
750 g biezpiena
200 g cukura
4 olu dzeltenumi
2 ēdamkarote cietes
1 olu baltums
50 ml saulespuķu eļļas
sula no viena citrona

Bezē:
5 olu baltumi
5 ēdamkarotes pūdercukura

Gatavošanas laiks: 1 h 40 min

Pagatavošana:

1. Sajauc visas kūkas pamatnes sastāvdaļas. Miltiem pievieno pūdercukuru, sviestu, rīvētu citrona miziņu, šķipsniņu sāls, samaisi ar 2 olas dzeltenumiem un sviestu. Labi samīci.

2. Sadali mīklu divās daļās. No vienas daļas izrullē apli aptuveni 36-25cm diametrā. Klāj iepriekš viegli ietaukotā cepamtraukā.

3. Izrullē otro mīklas gabalu un izveido “maliņas”.

4. Liec ledusskapī atdzesēties uz aptuveni stundu.

5. Ar mikseri sakul visas pildījuma sastāvdaļas: pienu, biezpienu, cukuru, 5 olu dzeltenumus un 1 olas baltumu, cieti, saulespuķu eļļu un sulu no viena citrona.

6. Saputo olu baltumus ar pūdercukuru stingrās putās.

7. Cep kūkas garoziņu cepeškrāsnī 8 minūtes 180-200‘C temperatūrā.

8. Tad izklāj pildījumu uz tortes pamatnes un turpini cept vēl aptuveni stundu 170‘C temperatūrā.

9. Kad malas kļūst gaiši brūnas, pildījumam pa virsu klāj bezē un cep grila režīmā vēl aptuveni 10-15 minūtes, līdz bezē iegūst gaiši zetlainbrūnu toni.

Recepti peidāvā AIKĀGARŠO šefpavārs Normunds Baranovskis