Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Kafijas un valriekstu kūka

Redakcija
Redakcija

Kafija un valrieksti- tā ir izcila kombinācija! Pagaršojiet un novērtējiet šo zeltaino gardumu, kas iecienīts jau vairākās paaudzēs.

Nepieciešams:

Kūkai:

170 g sviesta (istabas temperatūrā),
140 g smalkā cukura,
3 olas,
140 g miltu,
1 tējkarote bez kaudzes sodas,
80 g saddrupinātu valriekstu,
2,5 tējkarotes šķīstošās kafijas, kas izšķīdināta 1 ēdamkarotē karsta ūdens.

Krēmam:

2 ēdamkarotes piena,
2 tējkarotes šķīstošās kafijas,
95 g svoesta (istabas temperatūrā),
125 g izsijāta pūdercukura.

Dekorēšanai:

valriekstu pusītes,
rieksti šokolādē.

Pagatavošana:

1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

2. Sviestu ar cukuru puto līdz masa kļūst gaiša un krēmīga. Pa vienai pievieno olas un turpina putot. Iesijā miltus un kārtīgi samaisa. Pievieno sadrupinātos valriekstus un kafiju, vēlreiz izmaisa.

3. Mīklu sadala divās vienādās daļās. Vienu pusi liek veidnē, izlīdzina, liek cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes, līdz kūka kļūst zeltaina un, viegli piespiežot ar pirkstu galiem, atkal paceļas augšup.

4. Gatavo kūku izņem, novieto uz paliktņa un atdzesē. Atdzisušu izņem no veidnes un noliek malā. Veidni sagatavo otrai mīklas daļai un izcep otru kūkas ripuli.

5. Gatavo glazūru: katliņā uzsilda pienu, pievieno kafiju un maisa, līdz tā izšķīdusi. Ielej šķidrumu bļodā un padzesē, vēl siltam pievieno sviestu un pūdercukuru. Maisa, līdz masa kļūst viendabīga un krēmīga.

6. Nedaudz mazāk par pusi glazūras izmanto, lai pārziestu pirmo kūkas ripu, pa virsu uzliek otru ripu.
Kūku pārziež ar atlikušo glazūru un dekorē ar valriekstu pusītēm un riekstiem šokolādē.