Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:217, Did:0, useCase: 0



Pīrādziņi ar gaļu

Pīrādziņi ar gaļu
Ivara Puķes foto

Nu nav taču iedomājami nevieni latviešu svētki, jo īpaši Līgo un Ziemassvētki, bez pašceptiem pīrāgiem! Bez tam to darināšana parasti izvēršas par kopīgu ģimenes pasākumu, un mūsmājas tas parasti notiek tā.

Nepieciešams:

1 glāze piena,
2 olas,
2 ēdk. cukura,
½ tējk. sāls,
0,3 kg žāvētas gaļas,
½ paciņa rauga,
½ paciņa sviesta,
4 glāzes miltu.

Pagatavošana:

Olu, raugu, cukuru un sāli samaisa, glāzē piena iesilda sviestu. Vēlreiz visu sajauc, tad iesijā 2 glāzes miltu. Ļauj, lai mīkla mazliet uzrūgst. Tad vēl iesijā 2 glāzes miltu un mīca, līdz mīkla ‘’atlec’’ no bļodas. Ļauj uzrūgt, līdz mīklas daudzums dubultojas. Pa to laiku sīkos gabaliņos sagriež žāvētu gaļu. Veido pīrādziņus, liek uz pannas un apziež ar sakultu olu. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 15 – 20 minūtes.

     [+] [-]

, 2011-11-07 14:53, pirms 8 gadiem
Ņam, ņam, ņam...