Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:217, Did:0, useCase: 0



5 receptes gardai karstvīna sezonai

Drukāt

Ir klāt karstvīna sezona. Karstvīnam piemītošā garša un Ziemassvētku sezonai raksturīgie aromāti rada siltuma, mājīguma un omulības atmosfēru. Bet, kā pagatavot tādu karstvīnu, kas būtu ne tikai garšīgs, bet arī kvalitatīvs, un kuru nepavadītu galvassāpes?

Kā norāda Elkor FOOD&WINE vadītāja, veikalos nopērkamie „gatavie“ karstvīni īsti nav vīni, bet gan vīnu saturoši dzērieni, kuriem jau ir pievienotas garšvielas un diezgan daudz cukura, kas tad arī ir atbildīgs par sliktām sajūtām nākamajā dienā, tāpēc būtu ieteicams gatavot šo sildošo dzērienu pašam, lai tas sniegtu patiesu garšas baudījumu.

Karstvīns ir ļoti demokrātisks dzēriens, tā gatavošanā var ļauties eksperimentiem un fantāzijai – tradicionāli karstvīna gatavošanā tiek izmantots pussalds sarkanvīns, bet ļoti labi garšo arī karsts baltvīns (īpaši labi noder Muscat vīnogu šķirnes baltvīns) un pat sidrs.
Vienīgais noteikums, ko nevajadzētu pārkāpt – vīnu nedrīkst vārīt. Tas ir jāuzsilda 70-80 grādu silts, jeb līdz brīdim, kad sāk parādīties pirmie garaiņi.

Karstas receptes iedvesmai

1.Klasiskais karstvīns

Pussaldais sarkanvīns 150 ml
Vīnogu sula 50 ml
Grenadīna sīrups 15 ml
Citrona daiviņa
Apelsīna daiviņa
Kanēļa standziņa

2.Karstais portvīns

Portvīns 100 ml
Upeņu sula 100 ml
Kanēļa standziņa
Krustnagliņas
Apelsīna daiviņa

3. Īpaši sildošais karstvīns

Tumšais rums 25 ml
Pussaldais sarkanvīns 150 ml
Citronu sula 25 ml
Kanēļa standziņa
Muskatrieksti

4. Karstais baltvīns

Riesling vīnogu šķirnes vīns/Pussaldais baltvīns 150 ml
balto vīnogu sula 50 ml
medus 15 ml
kanēļa standziņa
krustnagliņas
apelsīna daiviņa

5.Karstais ābolu sidrs

Naturālais ābolu pussaldais sidrs 150 ml
ābolu sula 50 ml
kanēļa standziņa
ābola daiviņa

Tev jābūt autorizētam,