Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:217, Did:0, useCase: 0



Jaungada salāti Čiekurs

Jaungada salāti Čiekurs
Salāti "Čiekurs"
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Šie salāti izdaiļos jebkuru svētku galdu un arī garšos labi.

Nepieciešams:

2 kartupeļi;
100 g Holandes vai Krievijas siera;
3 olas;
2 žāvēti vistas šķiņķīši;
4 daiviņas ķiploka;
sāls;
majonēze;
sauja mandeļu.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus un olas novāra;

2. Novārītos kartupeļus un olas nomizo un sarīvē uz rupjās sakņu rīves;

3. Klāt pie kartupeļiem un olām pierīvē sieru;

4. Smalki sagriež žāvētos vistas šķiņķīšus un pievieno salātiem;

5. Piespiež ķiplokus;

6. Pievieno sāli pēc garšas un majonēzi;

7. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa un no izveidojušās salātu masas veido čiekurus;

8. Čiekuru formā izveidotos salātus liek uz šķīvja un tajos sasprauž uz pusēm gareniski pārgrieztas mandeles;

9. Salātu čiekuriem pievienojam egļu, priežu vai tūju (dzīvības koku) zariņus. Var rotāt arī ar rozmarīna zariņiem.

Labu apetīti un Laimīgu Jauno gadu!