Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:234, Did:0, useCase: 0

Ātrais šokolādes deserts 26.12.2020 00:23

Šis burvīgais un ātri pagatavojamais kārums ir kaut kas starp klasisko brauniju un vienkāršu šokolādes kūku. Garša ļoti šokolādīga: vidusdaļā maiga, apkārt kraukšķīga. Var ēst vienu pašu vai izdekorēt ar krēmu un svaigām ogām.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 07.12.2020 09:10

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Ķirbju un dzērveņu deserts 18.11.2020 15:02

Šo veselīgo desertu var rotāt ar dzērveņu ogām, citronu šķēlītēm vai riekstiem.

Latvijas svētku siļķe kažokā 17.11.2020 22:15

Piedāvājam svētkus sagaidīt ar latviskiem salātiem latviskās krāsās. Siļķi kažokā rītdienas galdā labāk pagatavot jau šovakar - rīt tā būs gardāka.

2 garšīgas salātu receptes ar konservētiem ananāsiem 16.11.2020 09:34

Mājas viesībās aukstā galda salātu klāstā dažādībai lieliski iederas dažādas variācijas par konservētu ananasu tēmu, un jāteic, ka nereti tieši šie salāti no galda ēdāju mutēs pazūd visātrāk.

Biešu vinegrets ar olu un siļķi 11.11.2020 15:52

Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv aicina Latvijas dzimšanas dienas svinības padarīt gardākas ar biešu vinegretu, kas papildināts ar olu un siļķi. Svinēsim svētkus tradicionālās noskaņās, agatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Lāčplēša spēks – garda ēdienu recepte svētku galdam 11.11.2020 10:23

11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku. Diemžēl cepuri ar tik maģisku spēku mūsdienās ir grūti atrast, taču skaidrs ir arī tas, ka ar tukšu vēderu Lāčplēsis nebūtu paveicis savus varoņdarbus, aizsargājot tēvzemi no iebrucējiem. Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” sveic ikvienu svētkos, piedāvājot īpašu recepti patriotiskām valsts svētku vakariņām. Labu apetīti!

5 latviskie deserti ar rupjmaizi svētku galdam 10.11.2020 19:53

Lāčplēša dienā ir īstais laiks izgaršot latviskākos no desertiem - desertus ar rupjmaizi. Spēks, pamatīgums un latviska elegance! Mēs varam lepoties ar mūsu rupjmaizi. Tādu cep tikai pie mums, un ne velti Latvijā ir radušās daudzas lieliskas receptes, kā izbaudīt mūsu mīļo maizi arī saldajā ēdienā un pat dzērienos. Būsim lepni par savu zemi un tradīcijām! Gaišus svētkus!

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 06.11.2020 14:19

Valats svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Ķirbju un dzērveņu deserts 30.10.2020 05:14

Šo gardo un veselīgo desertu var rotāt gan ar dzērveņu ogām, gan citrona šķēlītēm, gan ar riekstiem. Lai garšo!

Garneļu želeja 20.10.2020 08:52

Želejas var būt dažādas - pikantas un maigas, parastas un neparastas, dzidras un nedzidras, no augļiem, dārzeņiem, gaļas, zivīm un jūras veltēm pagatavojamas. Katram savs.

Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 11.10.2020 21:28

Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem. Recepti piedāvā Dansukker.

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi 11.10.2020 07:37

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi

Tēvu dienas uzkoda – sāļie groziņi ar asinsdesu 13.09.2020 12:31

Arī no visparastākās asinsdesas var pagatavot izsmalcinātu un īsti karalisku uzkodu, ar ko pārsteigt savus viesus un rotāt latvisko tēvu dienas svētku galdu. Turklāt šīs uzkodas sastāvā iekļauti tikai mūsu zemītē auguši produkti, tātad mūsu organismam un veselībai vispiemērotākie.

Ar tunci un rīsiem pildīta paprika 05.09.2020 16:37

Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa.

Dzērveņu jogurta želeja Latvijas karoga krāsās 23.08.2020 19:01

Svinot Baltijas ceļa 31. jubileju, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Biezpiena kūka ar laimu, meža ogu mērci un laima sukādēm 21.08.2020 20:44

Par godu valsts svētkiem restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka biezpiena kūku ar laimu un Latvijas mežos vāktām ogām, kas patīkamo vakaru padarīs vēl saldāku. Tā lieliski iederēsies svētku noskaņā un priecēs katrā savas valsts patriotā mītošo gardēdi.

Siera kūka ar bezē 22.05.2020 22:58

Siera kūka ar bezē ir tradicionāls slovāku ēdiens, kas baudāms kopā ar ģiemeni vai draugiem pie tējas vai kafijas tases branča jeb otro brokastu laikā.

Rupjmaizes rika ar medu un pikanto Latvijas bekonu 04.05.2020 10:05

18.novembris- diena, kad katra Latvijas iedzīvotāja sirdī parādās īpaši silta noskaņa, un, kā jau šādos notikumos pienākas, mēs kārojam pēc tai pieskaņota svētku galda. Uz tā goda vieta jāatrod smaržīgai rupjmaizei un mūsu bitenieku ievāktam medum, saka restorāna “Tex-Mex” gastronomijas guru Kristaps Viesturs un piedāvā savu rupjmaizes riku ar medu un pikanto Latvijas bekonu.

Torte NAPOLEONS. Klasiskā recepte 03.05.2020 21:30

Šai tortei ir ļoti romantiska vēsture un arīdzan leģenda, kas to pavada. Reiz Žozefīne pamanījusi, ka Napoleons kaut ko čukst ausī svešai dāmai un, protams, viņai tas nav paticis. Imperators reaģējis acumirklī, samelojot, ka stāstījis dāmai tortes recepti, kura sastāvdaļas izdomājis pats. Žozefīne nolēmusi pārbaudīt recepti un, visiem par lielu pārsteigumu, tai skaitā pašam Napoleonam, torte izdevusies brīnumgarda.

Biešu pankūkas svētku galdam 02.05.2020 07:51

Valsts dzimšanas dienas mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu.

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu vistu 01.05.2020 20:05

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu vistu ir tik garšīgi, ka no viesību galda tie vienmēr pazūd pirmie.

Cidoniju, gaišā greipfrūta un ingvera jogurta PANNA COTA 23.11.2019 21:08

Rudenī sevisķi svarīgi lietot uzturā vitamīniem bagātu pārtiku, tāpēc tiem, kas vēlas ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi ēst, piedāvājam Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska cidoniju, gaišā greipfrūta un ingvera PANNA COTAs recepti.

Klasiskā jeb tradicionālā siera kūka 21.11.2019 13:43

Klasiskā siera kūka ir viena no gardākajām un visvienkāršāk pagatavojamām kūkām, kuru filadelfijas siers padara īpaši aromātisku.

Torte vasarai, kas nav jācep 17.08.2019 20:01

Burvīgi kārdinoša un debešķīgi garšīga torte no vasaras ogām un augļiem. Garšo pilnīgi visiem. Un galvenais- tā nav jācep.

Loreinas Paskālas vaniļas un jogurta pannakota ar granātābolu želeju 15.11.2016 10:44

Novembris ir sarkanās un baltās krāsas laiks. Svētku sajūtu var lieliski papildināt šo krāsu kontrastu izmantojot arī ēdienu pagatavošanā, piemēram, uzmeistarojot baltsarkanu pannakotu ar granātābolu želeju.

Modeles, kulinārijas un televīzijas ekrānu zvaigznes Loreinas Paskālas piedāvātajā receptē brīnišķīgi savijas sarkanā un baltā krāsa. Ja deserts iepatiksies, tad citā reizē dekoram var izmantot mango vai kazenes.

Zemeņu zupa ar šampanieti 17.05.2016 10:03

Veiksmīgas darba dienas nogalē piedāvājam nobaudīt atspirdzinošu desertu, kas noteikti uz galda iederēsies arī svētku reizēs.

Saldējums ar tulpju ziedu sīrupu 07.05.2016 12:11

Vai zinājāt, ka arī tulpes ir ēdami ziedi? Tās lieliski garšo kopā ar saldējumu, turklāt ir burvīgi saldēdiena trauciņi, par kuriem parūpējusies pati Māte Daba.