![]() |
|
![]() | Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 07.12.2020 09:10Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs. |
![]() | Ķirbju un dzērveņu deserts 18.11.2020 15:02Šo veselīgo desertu var rotāt ar dzērveņu ogām, citronu šķēlītēm vai riekstiem. |
![]() |
|
![]() |
|
![]() | Biešu vinegrets ar olu un siļķi 11.11.2020 15:52Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv aicina Latvijas dzimšanas dienas svinības padarīt gardākas ar biešu vinegretu, kas papildināts ar olu un siļķi. Svinēsim svētkus tradicionālās noskaņās, agatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās. |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() | Garneļu želeja 20.10.2020 08:52Želejas var būt dažādas - pikantas un maigas, parastas un neparastas, dzidras un nedzidras, no augļiem, dārzeņiem, gaļas, zivīm un jūras veltēm pagatavojamas. Katram savs. |
![]() | Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 11.10.2020 21:28Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem. Recepti piedāvā Dansukker. |
![]() | Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi 11.10.2020 07:37Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi |
![]() |
|
![]() | Ar tunci un rīsiem pildīta paprika 05.09.2020 16:37Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa. |
![]() | Dzērveņu jogurta želeja Latvijas karoga krāsās 23.08.2020 19:01Svinot Baltijas ceļa 31. jubileju, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās. |
![]() | Biezpiena kūka ar laimu, meža ogu mērci un laima sukādēm 21.08.2020 20:44Par godu valsts svētkiem restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka biezpiena kūku ar laimu un Latvijas mežos vāktām ogām, kas patīkamo vakaru padarīs vēl saldāku. Tā lieliski iederēsies svētku noskaņā un priecēs katrā savas valsts patriotā mītošo gardēdi. |
![]() |
|
![]() | Rupjmaizes rika ar medu un pikanto Latvijas bekonu 04.05.2020 10:0518.novembris- diena, kad katra Latvijas iedzīvotāja sirdī parādās īpaši silta noskaņa, un, kā jau šādos notikumos pienākas, mēs kārojam pēc tai pieskaņota svētku galda. Uz tā goda vieta jāatrod smaržīgai rupjmaizei un mūsu bitenieku ievāktam medum, saka restorāna “Tex-Mex” gastronomijas guru Kristaps Viesturs un piedāvā savu rupjmaizes riku ar medu un pikanto Latvijas bekonu. |
![]() | Torte NAPOLEONS. Klasiskā recepte 03.05.2020 21:30Šai tortei ir ļoti romantiska vēsture un arīdzan leģenda, kas to pavada. Reiz Žozefīne pamanījusi, ka Napoleons kaut ko čukst ausī svešai dāmai un, protams, viņai tas nav paticis. Imperators reaģējis acumirklī, samelojot, ka stāstījis dāmai tortes recepti, kura sastāvdaļas izdomājis pats. Žozefīne nolēmusi pārbaudīt recepti un, visiem par lielu pārsteigumu, tai skaitā pašam Napoleonam, torte izdevusies brīnumgarda. |
![]() | Biešu pankūkas svētku galdam 02.05.2020 07:51Valsts dzimšanas dienas mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu. |
![]() |
|
![]() | Cidoniju, gaišā greipfrūta un ingvera jogurta PANNA COTA 23.11.2019 21:08Rudenī sevisķi svarīgi lietot uzturā vitamīniem bagātu pārtiku, tāpēc tiem, kas vēlas ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi ēst, piedāvājam Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska cidoniju, gaišā greipfrūta un ingvera PANNA COTAs recepti. |
![]() | Klasiskā jeb tradicionālā siera kūka 21.11.2019 13:43Klasiskā siera kūka ir viena no gardākajām un visvienkāršāk pagatavojamām kūkām, kuru filadelfijas siers padara īpaši aromātisku. |
![]() | Torte vasarai, kas nav jācep 17.08.2019 20:01Burvīgi kārdinoša un debešķīgi garšīga torte no vasaras ogām un augļiem. Garšo pilnīgi visiem. Un galvenais- tā nav jācep. |
![]() | Loreinas Paskālas vaniļas un jogurta pannakota ar granātābolu želeju 15.11.2016 10:44Novembris ir sarkanās un baltās krāsas laiks. Svētku sajūtu var lieliski papildināt šo krāsu kontrastu izmantojot arī ēdienu pagatavošanā, piemēram, uzmeistarojot baltsarkanu pannakotu ar granātābolu želeju. |
![]() | Zemeņu zupa ar šampanieti 17.05.2016 10:03Veiksmīgas darba dienas nogalē piedāvājam nobaudīt atspirdzinošu desertu, kas noteikti uz galda iederēsies arī svētku reizēs. |
![]() | Saldējums ar tulpju ziedu sīrupu 07.05.2016 12:11Vai zinājāt, ka arī tulpes ir ēdami ziedi? Tās lieliski garšo kopā ar saldējumu, turklāt ir burvīgi saldēdiena trauciņi, par kuriem parūpējusies pati Māte Daba. |