Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:220, Did:0, useCase: 0



Saldās ananasu krizantēmas

Ananasu krizantēmas ir burvīgs gardums tām reizēm, kad gribas kaut ko saldu, bet ne treknu.

Nepieciešams:

500 g kārtainās mīklas;
1 bundža (565 g) konservētu ananasu gredzenu formā (10 ananasu gredzeni);
1 ola pārsmērēšanai;
1 tējkarote kanēļa (var arī vairāk, tas atkarīgs no garšas);
1-2 ēdamkarotes pūdercukura
1-2 ēdamkarotes miltu

Pagatavošana:

1. Ananasu gredzentiņiem notecinām (sietiņā vai uz papīra dvieļiem) lieko šķidrumu;

2. Katru gredzentiņu apvārtam pūdercukurā;

3. Uz virsmas, kas apbārstīta ar miltiem izrullējam mīklu un sagriežam apmēram 1 cm platās strēmelēs, kuras caur atvērumu ananāsu ripiņu vidū aptinam apkārt ananāsu gredzeniem;

4. Novietojam ananāsu un kārtainās mīklas krizantēmas uz ietaukotas plāts, pārsmērējam ar sakultu olu, pārkaisām ar kanēli un liekam līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī cepties. Jācep aptuveni 20-25 minūtes.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma