Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem

Drukāt

Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem.

Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem

Nepieciešams:

200g brūkleņu,
125g miltu,
150g cukura,
100g kapātu valriekstu,
120g sviesta,
1 ola,
1/2 tējk. kanēļa,
1/2 tējk. cepamā pulvera.

Pagatavošana:

1. Olu sajauc ar 100 gramiem cukura, miltiem, cepamo pulveri, kanēli un 80 gramiem kausēta sviesta.

2. Riekstus samaisa ar 50 gramiem cukura un 40 gramiem kausēta sviesta.

3. Brūklenes liek cepešpannā, kurā ieklāts cepamais papīrs un pārklāj ar riekstu masu. Virsū lej pašķidro mīklu, liek krāsnī 200 grādu temperatūrā un cep apmēram 30 minūtes.

4. Kūku apgāž, ļauj atdzist, var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Tev jābūt autorizētam,