Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:218, Did:0, useCase: 0



Rīsu kēksiņi

Oriģināli, ātri pagatavojami un ļoti gardi kēksiņi, kuros rīsi itin nemaz nav jūtami.

Nepieciešams:

250 ml ūdens
100 g gargraudu rīsu
130 ml piena
230 g miltu
100 g cukura
1 ēdamkarote cepamā pulvera
1 tējkarote karija
75 g rozīņu
100 g sviesta
šķipsniņa sāls
150 g smalki sagriezta ananāsa
2 olas

Pagatavošana:

1. Katliņā ielej ūdeni un uzvāra. Kad ūdens sācis vārīties, tajā ieber rīsus un vāra 10 minūtes, tad pielej pienu un turpina vārīt, līdz viss piens iesūcies rīsos un rīsi ir pilnībā gatavi. Katliņu noņem no plīts un noliek, lai rīsi atdziest.

2. Traukā samaisa kopā izsijātus miltus, cukuru, cepamo pulveri, kariju un sāli.

3. Sviestu izkausē, samaisa kopā ar rozīnēm, sasmalcinātajiem ananāsiem un sakultām olām. Beigās pievieno atdzesētos rīsus un miltu maisījumu. Visu sastrādā mīklā.

4. Mīklu liek formiņās un cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 25 minūtes.

5. Gatavus kēksiņus izņem no krāsns un pārkaisa ar pūdercukuru.

Labu apetīti!