Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:218, Did:0, useCase: 0



Saldās olas kārummīļiem

Ko darīt ja tradicionālās olu receptes apnikušas. Vēlies izmēģināt ko jaunu, tad piedāvājam pāris receptes kārummīļiem ar saldām oliņām.

Gan želejas, gan šokolādes olām iepriekš nepieciešams sagatavot olu čaumalas. To dara tā:
Izurbina resnajā galā caurumiņu un iztecina saturu. Čaumalu labi izmazgā tekošā ūdenī, dažas minūtes sterilizē verdošā ūdenī un labi izžāvē.
Pāri palikušo olu izmanto rīta omletei, pankūkām vai pat Lieldienu kūkai.

Krāsainās želejas olas

Nepieciešamas krāsainas sulas, var izmantot ūdenī izšķīdinātu ievārījumu vai kompotu, tikai pirms gatavošanas nokāst, lai nav biezumu. Vislabāk izmantot apelsīnu, burkānu, dzērveņu, jāņogu. Ja vēlies košākas krāsas, veikalos var iegādāties krāsainus želeju pulverus.

Glāzi krāsainas sulas uzlej 10-12 gramiem želatīna un ļauj uzbriest 20 minūtes. Pēc tam pievieno dažas ēdamkarotes cukuru un sildot maisa, kamēr želatīns izkūst.

Gatavo masu salej sagatavotajās čaumalās, atdzesē un uz 1-2 stundām ieliek ledusskapī. Ja olas vēlas nevis vienkrāsainas, bet raibas, tad jādarbojas ilgāk. Vispirms ielej nedaudz želejas, ļauj sastingt, pa virsu uzlej citas krāsas sulu, tad atkal un tā atkārto tik reizes cik raibu olu vēlas.

Pirms laiks sēsties pie galda, jānotīra čaumalas. Labākam rezultātam uz 15 sekundēm "olu" iemērc karstā ūdenī.
Pasniedz ar putukrējumu, saldējumu.

Šokolādes olas

Lai sagatavotu veidni šokolādes olai var Izpūst olas no čaumalas, izveidojot vienā galā pēc iespējas mazu, bet otrā — lielāku caurumu. Arī šajā gadījumā čaumalu kārtīgi izmazgā tekošā ūdenī, dažas minūtes sterilizē verdošā ūdenī un labi izžāvē.

Ūdenim var būt pievienota kāda krāsviela čaumalas iekrāsošanai.

Sausās čaumalas novieto stabili, ar lielāko caurumu uz augšpusi. Ūdens peldē izkausē šokolādi bez piedevām. Var pagatavot šokolādi arī pats.



Uzmanīgi un nesteidzīgi, lai nepaliek gaisa burbuļi, piepilda olu čaumalas ar šķidro šokolādi, lai vieglāk pildīt iesakām, izmantot konditorejas maisiņu.
Ja cauruma diametrs ļauj, procesa laikā čaumalā var piemest riekstus un rozīnes. Var veidot raibas olas kombinējot gan balto, gan tumšo un piena.

Piepildītās olas kādas četras studas pacietīgi jānotur ledusskapī.

Olas kārummīļiem gatavas, varam sākt svinēt!