Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:221, Did:0, useCase: 0



Aromātiskie liellopu gaļas un pupiņu salāti

Redakcija
Redakcija

Aromātiski un sātīgi - bez attiecīgā noformējuma baudāmi arī citreiz, ne tikai Helovīnos.

Sastāvdaļas
4 porcijām

300 g maltas liellopa gaļas,
1 ēdamkarote sviesta vai margarīna,
1-2 tējkarotes čili pulvera,
1 šķipsna kajēnas piparu,
1/2 tējkarote sāls,
1 ēamkarote Dansukker Tumšā cukura sīrupa,
1 šķēlītēs sagriezts sīpols,
2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas (pēc izvēles),
400 ml vārītu sarkano pupiņu,
1-2 šķēlēs sagriezti tomāti,
4 nelielas Mocarellas siera bumbiņas,
4 uz pusēm pārgrieztas melnās olīvas,
Kreses vai izdīguši graudu dzinumi.

Salātu mērcei
100 ml sasmalcinātu tomātu,
1 ēdamkarote eļļas,
2-3 tējkarote balzamiko,
1 ēdamkarote Dansukker Tumšā cukura sīrupa,
1 sarīvēta ķiploka daiviņa.

Pagatavošana

1. Malto gaļu, sīpolu un ķiploku cep pannā uzkarsētā sviestā vai margarīnā. Uzkaisa sāli, čili pulveri, kajēnas piparus, pielej sīrupu. Iemaisa pupiņas.

2. Izvieto izcepto maisījumu pa četriem šķīvjiem sejiņas veidā.

3. Katrā šķīvī virs salātiem iedomāto acu vietās uzliek divas tomātu šķēlītes, uz katras šķēlītes – pusi no Mocarellas siera bumbiņas, un sieram pa virsu – pusi no olīvas. Graudu dzinumus vai kreses izvieto virs salātiem kā matus.

4. Samaisa kopā salātu mērces sastāvdaļas. Mērci pieliek blakus atsevišķā trauciņā. Pasniedz ar maizi.