Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:221, Did:0, useCase: 3


Merengi jeb saldie pelēni

Redakcija
Redakcija

Merengi ir franču deserts, kas garšo līdzīgi kā bezē cepumi un tiek gatavots no kopā ar cukuru saputota olu baltuma. Vislabāk saldie pelēni garšos, ja cepsiet tos zemā temperatūrā apmēram divas stundas.

Nepieciešams:

4 olu baltumi,
225 g cukura,
daži melno piapru graudi (peļu actiņām),
mandeļu skaidiņas,
neliela izmēra ēdamas sudraba krāsas lodītes.

Pagatavošana:

1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus ātri saputo, līdz izveidojas viendabīga maiga masa. Tad, turpinot putot, pamazām pa vienai tējkarotei pievieno cukuru un masu saputo stingrās putās.

2. Plāti izklāj ar cepamo papīru, olbaltuma masu ar karoti ieliek konditorejas maisiņā un caur uzgali uzmanigi izspiež cepumus uz sagatavotās plāts.

3. Ar plata naža palīdzību cepumu formas izveido tā, lai merengi līdzinātos pelītēm.

4. Peļu deguntiņus veido no sudraba krāsas ēdamām lodītēm, actiņu vietās liek melnos piparu graudus, bet austiņas būs mandeļu skaidiņas.

5. Plāti ar sagatavotajiem merengiem- pelēniem liek līdz 100 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 2 stundas.

6. Gatavos merengus izņem no cepeškrāsns, atdzesē un pēc tam ar rupjas adatas palīdzību izdur caurumiņus peļu astītēm. Astītes var veidot no marcipāna, želejas konfektēm vai vienkārša diedziņa (tikai tad astītes nebūs ēdamas).

Labu apetīti!