Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 3


Cepeškrāsnī ceptas olas bekona groziņos

Garšīgi, neparasti un oriģināli!

Nepieciešams:
2 personām

4 formas maizes šķēles (tā saucamais ķieģelītis),
4 lielas vai 8 mazas šķēles kūpināta šķiņķa,
4 olas,
svaigi malti melnie pipari,
sāls pēc garšas,
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

2. No maizes izspiež apaļas formiņas.

3. Šķiņķa šķēles satin tūtiņas (groziņ) formā, savienojuma vietā saspraužot tās ar pārtikas kociņu. (Ja izmantojat lielas šķiņķa šķēles, pietiks, ja sapraudīsiet tās tikai vienā- savienojuma vietā, bet, ja veidosiet tūtiņas no divām šķiņķa šķēlēm, kā tas šoreiz bija arī manā gadījumā, būs jāsasprauž divās vietās, kur tās savienojas).

4. Maizītes liek ar eļļu iesmērētā un cepeškrāsnī sakarsētā lēzenā traukā, tām virsū kārto satītās šķiņķa tūtiņas (groziņus). Tūtiņās iesit olas un ātri, lai neļautu tām iztecēt, liek cepeškrāsnī. Pirms tam, ja vēlas, pārkaisa ar pipariem un sāli. Cep 10-15 minūtes, atkarībā no tā, cik stipri vēlaties sacept olas dzeltenumu.

5. Pasniedz nekavējoties karstas.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotogrāfēja: Iveta Apškrūma