Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 0



Cepeškrāsnī gatavoti pildīti kartupeļi

Redakcija
Redakcija

Arī parastus kartupeļus var pagatavot daudz interesantāk.

Nepieciešams:

8 mazi vai 4 lieli kartupeļi,
100 g skāba krējuma vai jogurta bez piedevām,
100 g sarīvēta Gouda siera,
2 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļo lociņu,
2 tējkarotes sinepju,
1/2 tējkarote sāls,
1/4 tējkarote piparu,
1- 2 ēdamkarotes piena,
2 cieti vārītas olas.

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem C.

2. Kartupeļus ar visu mizu rūpīgi nomazgā un nosusina. Divās vai trīs vietās katru kartupeli sadursta ar dakšiņu. Katru kartupeli ietin folijā un liek seklā cepešpannā. Cep cepeškrāsnī mazos kartupeļus apmēram 60-70 minūtes, lielos kartupeļus- 80-90 minūtes. Gatavus kartupeļus izņem no krāsns un nedaudz atdzesē.

3. Katram kartupelim nogriež galu un uzmanīgi izņem mīkstumu, kuru liek atsevišķā traukā.

4. Kartupeļu mīkstumu saspaida, tam pievieno skābu krējumu (jogurtu), sarīvētu sieru, sasmalcinātus lociņus, sinepes, sāli, piparus, pienu un rupji sakapātas olas.

5. Sagatavoto maisījumu pilda izdobtajos kartupeļos, liek cepamtraukā un cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 25-30 minūtes.

Labu apetīti!