Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 3


Pīrāgs Krokodils

Katru maltīti var pārvēsrst svētkos, bet katrus svētkus padarīt neaizmirstamus, ja vien piedomājat pie sīkumiem. Piemēram, pie tā, kā interesanti pasniegt ēdienu un noformēt galdu. Lūk, viens piemērs- pīrāgs krokodila formā, kura pagatavošana nebūt nav sarežģīta.

Nepieciešams:

Mīklai:

10 g sausā rauga (1 paciņa),
2 ēdamkarotes cukura,
1 šķipsniņa sāls,
1 ola,
250 ml silta piena,
6 ēdamkarotes eļļas,
500 g miltu.

Pildījumam:

1 neliela kāpostgalviņa,
2 sīpoli,
500 g maltās gaļas (derēs jebkura),
sāls,
pipari.

Pagatavošana:

1. Lielā traukā sakuļ olu, pievieno siltu pienu, eļļu, sāli, cukuru, sauso raugu, visu nedaudz samaisa, tad liek klāt miltus. Samīca mīklu (jāmīca tik ilgi, kamēr mīkla nelīp pie rokām un trauka, apmēram 20 minūtes).
Mīklu saveļ bumbā, taruku pārsedz ar tīru dvieli un noliek siltā vietā, lai uzrūgst.

2. Kamēr mīkla rūgst, gatavojam pildījumu: kāpostu sagriež smalkās strēmelēs un nelielā ūdens daudzumā kopā ar sāli sautē mīkstu (apmēram 15-20 minūtes). Gataviem k\apostiem nolej lieko šķidrumu.

3. Sīpolus sasmalcina un kopā ar malto gaļu apcep uz pannas. Apcepto sīpolu un sīpolu masu samaisa kopā ar sautētajiem kāpostiem.

4. Kad mīkla uzrūgusi, to izrullē taisnstūra formā, liekās malas ar asu nazi nogriež, lai tās būtu pēc iespējas līdzenākas. Mīklas atlikums noderēs vēlāk.



5. Mīklas taisnstūri novietojam uz plāts (vēlāk to būs grūtāk izdarīt), kura izklāta ar sviestpapīru un tā vidū kārtojam pildījumu.

6. Tad sākot no stūriem, sākam veidot mīklā iegriezumus apmēram 3-4 cm platumā līdz pat pildījumam, kā redzams attēlā.



7. Izveidojušās mīklas strēmeles liekam krusteniski pāri pildījumam.



8. No augšējās mīklas daļas veidojam galvu, bet no apakšējās asti. No atlikušās mīklas (atgriezumiem) veidojam acis un ķepiņas.



9. Ar šķēru palīdzību iegriežam robiņus vietā, kur varētu būt krokodila zobi, tāpat arī astē un ķermenī, lai krokodils izskatītos nelīdzenāks.



10. Krokodilu pārsmērē ar sakuttu olu un cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā zeltaini brūnu (apmēram 15 minūtes). Piecas minūtes pirms gatavības vēlreiz var pārsmērēt ar olu, lai krokodils būtu spīdīgāks.

Labu apetīti!