Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 0



Ātri pagatavojamie zemeņu jogurta mafini

Mafini vienmēr saistās ar kaut ko trauslu, gaisīgu un pasakaini gardu. Ziemā šādus mafinus gatavoju no jogurta, bet vasarā no sablendētām zemenēm. Garša ir fantastiska abējādi.

Nepieciešams:
12 mafiniem

300 ml dzeramā zemeņu jogurta,
100 g sviesta,
2 olas,
200 g miltu,
5 ēdamkarotes cukura,
1 tējkarote cepamā pulvera,
1 tējkarote vaniļas cukura,
šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

1. Sviestu liek katliņā, uz lēnas uguns izkausē, tad atdzesē.

2. Olas kopā ar cukuru un šķipsniņu sāls labi sakuļ.

3. Izkausētajam sviestam pielej jogurtu, pievieno sakulto olu masu un samaisa.

4. Maisījumam ber klāt miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un visu sakuļ viendabīgā mīklā.

5. Mīklu ar karoti pilda ietaukotās formiņās, pārkaisa ar sarīvētu šokolādi un cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 - 25 minūtes.

6. Gatavus mafinus izņem no cepeškrāsns, ļauj tiem nedaudz atdzist un tikai tad ņem laukā no formiņām.

Labu apetīti un lai gardas jūsu maltītes!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma