Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 0



Dzērveņu jogurta želeja Latvijas karoga krāsās

Tuvojoties Latvijas 100. dzimšanas dienai, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Nepieciešams:
4 personām

500 g svaigu dzērveņu,
200 g cukura,
250 ml ūdens,
400 g jogurta bez piedevām Alpenrose,
120 g pūdercukura,
40 g želatīna,
50 ml ūdens.

Pagatavošana:

1. Dzērvenes kopā ar cukuru samaļ gaļas mašīnā un caur sietu izspiež sulu.

2. Atsevišķā traukā sajauc jogurtu ar pūdercukuru.

3. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī.

4. Uzbriedināto želatīnu uzkarsē, 2/3 želatīna masas pievieno dzērvenēm, savukārt 1/3 sakarsētā želatīna pieleik pie jogurta un pūdercukura maisījuma.

5. Pusi no izveidotās dzērveņu masas lej formā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm sastingt.

6. Pēc 30 minūtēm vai kad masa nedaudz sacietējusi, pa virsu jdzērveņu kārtai lej jogurta masu un atkal liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.

7. Kad arī baltā jogurta masa sacietējusi, pārlej to ar atlikušo dzērveņu masu un ļauj želejām sacietēt.

8. Gatavu želeju dekorē pēc savas izvēles. to var arī sagriezt gabaliņos līdzīgi kā kūku.

Aikāgaršo padoms!
Izmēģini pagatavot želeju arī no jogurta ar piedevām, kā arī izmanto dažādas citas svaigās ogas un augļus.