Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 3


Apelsīnu torte

Apbrīnojami garšīga, gaisīga, ziemai un svētku galdam piestāvoša torte ar svaigu apelsīnu aromātu. Gatavo un vienkārši baudi kopā ar tiem, kas tev sirdij mīļi!

Nepieciešams:

Pamatnei:

6 olas,
600 ml cukura,
120 ml karstas apelsīnu sulas,
450- 480 ml miltu,
120 ml kukurūzas cietes,
1 ēdamkarote cepamā pulvera,
rīvēta apelsīna miziņa no 1/2 apelsīna.

Krēmam:

500 ml apelsīna sulas,
5 ēdamkarotes (bez kaudzes) kukurūzas cietes,
380 g iebiezinātā piena,
300 g saldā krējuma,
rīvēta apelsīna miziņa no 1/2 apelsīna.

Tortes ripu mērcēšanai:

240 ml apelsīnu sulas vai gāzētas apelsīnu limonādes,
120 ml kokosriekstu piena.




Pagatavošana:

Gatavo pamatni:

1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

2. Olu baltumus sakuļ kopā ar šķipsniņu sāls. Nepārtraucot kulšanu, pieber cukuru un turpina kult, līdz izveidojas stingras putas. Tad pa vienam pievieno olu dzltenumus un vēlreiz masu sakuļ.

3. Sakultajai olu masai pievieno rīvētu citroma miziņu, pielej karstu apelsīnu sulu un visu samaisa.

4. Pievieno izsijātus miltus, cieti un cepamo pulveri, visu uzmanīgi un ātri samaisa viendabīgā masā. Nemaisiet pārāk ilgi, jo tad tortes mīkla nebūs tik gaisīga.

5. Tortes formu 24 - 28 cm diametrā izklāj ar cepamo papīru, ietauko, ielej mīklu un liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 40 minūtes vai tik ilgi, līdz tā gatava.

6. Gatavu izņem no cepeškrāsns, atdzesē un sagriež 3 ripās.

Gatavo krēmu:

1. Gatavo krēmu: katliņā ielej apelsīnu sulu, pievieno cieti, samaisa un liek uz nelielas liesmas karsēt (apmēram 7-10 minūtes), kamēr masa sabiezē.

2. Tad pievieno iebiezināto pienu un nepārtraukti maisot, karsē vēl 10 minūtes. Kad masa sabiezējusi, to noņem no liesmas un atdzesē.

3. Atdzisušai pievieno rīvētu pusapelsīna miziņu un un stingrās putās saputotu saldo krējumu. Visu uzmanīgi samaisa.

Gatavo torti:

1. Apelsīna sulu vai limonādi samaisa kopā ar kokosriekstu pienu. Iegūtajā šķidrumā pēc kārtas uz sekundi iemērc katru tortes ripu.

2. Tortes ripas liek vienu virs otras, starp katru iesmērējot sagatavoto apelsīnu krēmu. Tāpat ar krēmu pārsmērē tortes augšu un sānus. Ļauj dažas stundas savilkties.

3. Rotā ar apelsīnu daiviņām.

Labu apetīti un lai jums jauki svētki!