Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 3


Uzkodu plate vasarīga vakara piknikam

Uzkodu plate vasarīga vakara piknikam
Foto: Līga Elmere

Vasara gandrīz nevienam nepaiet bez piknika brīvā dabā. Lai dažādotu uzkodas, ko šādās reizēs baudīt pašiem un pasniegt viesiem, tavavirtuve.lv pastāvīgā lasītāja Līga Elmere piedāvā ar sieru un papriku pildītus gaļas veltnīšus, kas lieliski garšos arī atdzesēti.

Nepieciešams:

1 kg kakla karbonādes,
2 sarkanās paprikas,
250 g jebkura cietā siera,
sāls,
pipari,
majonēze pēc vajadzības.

Pagatavošana:

1. Kakla karbonādi sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs, katru šķēli izklapē ar gaļas āmurīti, tad ierīvē ar sāli un pipariem.

2. Gatavo pildījumu: papriku iztīra, sagriež kubiciņos un liek bļodā. Pievieno sarīvētu sieru, majonēzi un visu samaisa viendabīgā masā.

3. Sagatavotās masas pikucīšus liek uz gaļas šķēlēm. Katru šķēli satin veltnītī, nosien ar diegu un cep pannā sakarsētā eļļā no isām pusēm brūnus (apm. 10 min.)

4. Apceptos veltnīšus liek sautējamā traukā (pīlē), pārlej ar karstu ūdeni. Trauku ievieto līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un sautē aptuveni 30 minūtes.

5. Atdzisušus veltnīšus kārto traukā pamīšus ar citām uzkodām.

Uzkodu plati piedāvā Tavavirtuve lasītāja Līga Elmere