Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 0



Gaļas bumbiņas vīna mērcē

Burvīgs svētku galdam piemērots ēdiens ar ideāli sabalansētu garšu.

Nepieciešams:

1 kg maltās gaļas,
1 ola,
malti melnie pipari,
sāls pēc garšas,
šķipsniņa rīvēta muskatrieksta,
3 ēdamkarotes miltu,
100 g žāvētu plūmju
400 ml sausā sarkanā vīna,
1 tējkarote brūnā Dansukker cukura,
1 saisķķītis svaiga timiāna,
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, muskatriekstu un olu. Visu samīca un veido nelielas bumbiņas.

2. Bumbiņas apviļā miltos un pannā sakarsētā eļļā apcep brūnas.

3. Pievieno plūmes, timiānu un cukuru, pārlej ar vīnu un sautē uz nelielas uguns 20 minūtes.

5. Atlikušos miltus iemaisa nelielā ūdens daudzumā un pievieno vīna mērcei. Mērci uzkarsē, ja nepieciešams, pieber vēl sāli.

Pasniedz kopā ar kartupeļiem, rīsiem vai dārzeņiem.