Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 3


Salāti "Lieldienu zaķis"

Strauji tuvojas Lieldienas un kā gan Lieldienās bez zaķa?! Mūsējais šogad iekāpis šķīvī (šķiet sēž un dēj krāsainas Lieldienu olas). Ja arī jūs vēlaties tādu Lieldienu zaķi, zemāk ir pamācība, kā tas gatavojams.

Nepieciešams:

6 vārītas olas,
2 kūpināti vistas šķiņķīši,
2 skābēti (sālīti) gurķi,
1 sīpols,
350-400 g cietā siera,
majonēze pēc vajadzības,
2 olīvas
2 pekinas kāposta lapas (ausīm),
buntīte zaļo lociņu vai citu zaļumu.

Pagatavošana:

1. Vistas fileju un gurķi sagriež mazos kubiciņos, sīpolu sasmalcina;

2. Sieru sarīvē uz rupjās sakņu rīves;

3. Olu dzeltenumus sarīvē uz rupjās sakņu rīves, bet baltumus- uz smalkās sakņu rīves ( tie vajadzīgi rotāšanai)

4. Visas sastāvdaļas, izņemot olas, ieber traukā, samaisa, pievieno majonēzi (ne pārāk daudz, lai no masa neizplūstu pa šķīvi, kad veidosiet zaķi).

5. Salātu masu ieliek plakanas formas šķīvī un ar rokām izveido zaķa formu. Virsu nobārsta ar sarīvēto olu baltumu, nedaudz piespiežot, lai ola nekrīt nost. No vienas olīvas izveido acis (pārgriež olīvu uz pusēm, katra pusīte ir viena acs), no otras- purniņu, bet no daļas sarīvētā olu dzeltenuma veido dzeltenus plankumiņus uz zaķa muguras. Atlikušo dzeltenumu apbārsta apkārt zaķim. Ausis veido no kāpostu lapām.

6. Lociņus sasmalcina un apbārsta apkārt zaķim tā, lai izskatās, ka zaķis guļ zaļā zālītē. Varat izmantot arī citus zaļumus.

Priecīgas Lieldienas un labu apetīti!