Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 0


Salāti: Vista lapsas kažokā

Redakcija
Redakcija

Garšīgi salāti ar maigu garšu, kurus svētku variantā var skaisti izkārtot kārtās lapsiņas formā, bet ikdienā vienkārši iemaisīt salātu bļodā. Pamēģiniet arī vārītu burkānu vietā korejas burkānus, tikai tādā gadījumā izmantojiet svaigus, nevis marinētus gurķus.

Nepieciešams:

200 g vārītu burkānu,
200 g jebkura cietā siera,
2 vistas filejas,
2-3 marinēti gurķi,
3 vārītas olas,
2 ķiploka daiviņas,
majonēze,
dažas salātu lapas,
pāris olīves actiņām un deguntiņam.

Pagatavošana:

1. Vistas filejas novāra, atdzesē un sagriež sīkos gabaliņos.

2. Gurķi sagriež salmiņos, sieru, burkānus un olas uz rupjās rīves sarīvē. olu baltumu rīvē atsevišķi, jo tas būs vajadzīgs lapsiņas dekorēšanai.

3. Majonēzei pievieno caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku daiviņas, kārtīgi izmaisa.

4. Traukā, kurā veidos salātus, skaisti izvieto salātu lapas, virs tām liek sasmalcināto vistu lapsiņas formā. Pārlej ar majonēzi.

5. Nākošā kārta ir gurķi, virs kuriem liek sarīvētas olas (nedaudz olas baltuma atstāj dekorēšanai), pārlej ar majonēzi.

6. Tad liek kārtu ar sarīvētu sieru, pārlej ar majonēzi.

7. Pēdējā kārta ir sarīvēti burkāni.

Labu apetīti!