Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:411, Did:0, useCase: 3


Befstroganovs. Klasiska recepte

Šī ir vēl viena recepte, kas pieskaitāma pie ēdienu klasikas. Befstroganova pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet rezultāts, ja vien izvēlēsieties pareizo liellopu gaļu, vienmēr izcili gards.

Nepieciešams:

600 g liellopa muguras mīkstuma,
2 sīpoli,
2 ēdamkarotes kviešu miltu,
100 g skābā krējuma,
60 g tomātu biezeņa vai 150 g konservētu tomātu savā sulā,
2 glāzes ūdens,
1 tējkarote maltu melno piparu,
sāls pēc garšas,
eļļa vai tauki cepšanai.

Pagatavošana:

1. Liellopa gaļas mīkstumu sagriež 1- 2 cm biezās šķēlēs, ar gaļas āmurīti izklapē, tad katru šķēli sagriež apmēram 0,5 cm platās un 5 cm garās sloksnītēs.

2. Sagatavotās gaļas sloksnītes liek uz pannas sakarsētā eļļā vai taukos, pārkaisa ar sāli, pipariem un apcep brūnas. Kas sloksnītes apcepušās, tās pārliek katlā.

3. Pannā palikušajās taukvielās liek sasmalcinātu sīpolu un cep, līdz tas kļuvis caurspīdīgs. Tad pārkaisa ar miltiem un nepārtraukti maisot, miltus izkarsē. Miltainajai sīpolu masai pannā pievieno tomātu biezeni, krējumu un visu maisot, uzkarsē.

4. Sagatavoto karsto maisījumu pārlej katlā pāri gaļai, ja nepieciešams pievieno ūdeni un uz vidējas liesmas sautē apmēram 1,5 stundas.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma