Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:411, Did:0, useCase: 3


Spēcinošā liellopa gaļa – piparotais rumpsteiks ar tomātiem

Redakcija
Redakcija

Pateicoties lieliskajām garšas īpašībām, liellopa gaļa tiek augstu vērtēta. Tā ir piemērota gan vienkāršākiem ēdieniem ikdienā, gan ekstravagantākām receptēm svētkos. Daudzi iecienījuši liellopa strogonovu un gulašu – ēdienus ar bezgalīgu variāciju daudzumu, citi novērtē mājās gatavotu burgeru ar liellopa malto gaļu. Tikmēr īsteni gardēži labprāt ļauj sevi kārdināt ar nobriedinātas liellopa gaļas steiku. Šefpavārs Normunds Baranovskis aicina iemēģināt roku steika pagatavošanā mājās, piedāvājot divas receptes.

Piparotais rumpsteiks ar tomātiem (15 min; 1 pers.)

Nepieciešams:
200 g rumpsteika (gurna mīkstuma steika);
1 ēd. k. olīveļļas;
1⁄2 tējk. sāls;
sauja 4 piparu maisījuma Selection by Rimi;
250 g dažādu tomātu;
1 šalotes sīpols;
Vusteršīras mērce pasniegšanai

Pagatavošana:
Steiku ierīvē ar olīveļļu. Sakarsē steika pannu un liec cept steiku, ik pēc 20 sekundēm to apgriežot uz otru pusi. Kopumā steiks jācep 2–4 minūtes; ilgums atkarīgs no tā, cik labi izceptu steiku vēlies. Steiku apviļā svaigi maltos piparos un pārkaisi ar sāli. Ļauj 3 minūtes atpūsties. Sagriez plānās šķēlītēs un pasniedz ar tomātiem, sīpoliem un Vusteršīras mērci.