Jēra zupa ar dārzeņiem un zaļajām ķīnas pupiņām

Drukāt

Jēra gaļas zupa ir viens no populārākajiem ēdieniem daudzām austrumu tautām, un lai arī tās gatavošana aizņem ne mazums laika, ticiet- rezultāts ir tā vērts. Zupa ir sātīga, sildoša un samtaini tumīga.

Jēra zupa ar dārzeņiem un zaļajām ķīnas pupiņām

Jēra zupa ar dārzeņiem un zaļajām ķīnas pupiņām
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Nepieciešams:

600 g jēra kauliņu,
2 burkāni,
4 kartupeļi,
1 pastinaka sakne,
3 saujas ķīnas pupiņu,
1 sarkanais sīpols,
1 lauru lapa,
saišķītis svaigu pētersīļu zaļumu,
saišķītis svaigu diļļu,
melno piparu graudi,
sāls pēc garšas,
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Jēra kauliņus liek pannā sakarsētā eļļā un kopā ar sasmalcinātu sīpolu apcep glīti brūnus. Tad tos pārliek katlā, pārlej ar ūdeni un liek vārīties.

2. Katlā pie kauliņiem pievieno lauru lapu, melno piparu graudus un uz sakņu rīves sarīvētus burkānu un pastinaku.

3. Kad gaļa pusotru stundu vārījusies, zupā liek sasmalcinātus pētersīļu zaļumus un sasmalcinātas dilles.

4. Vēl pēc pusstundas katlā liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un ķīnas pupiņas. Vāra apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi gatavi.

Labu apetīti!

Tev jābūt autorizētam,