Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:411, Did:0, useCase: 0



Cūkas karbonāde ar pipariem un dižonas sinepēm

Šādi pagatavota karbonāde ir vienkārši perfekta: maigi pikanta un sulīga. Vislabāk to gatavot stikla cepeštraukā ar labi pieguļošu vāku- tad rezultāts būs tiešām nevainojams un neparasti gards.

Nepieciešams:

1 kg cūkgaļas karbonādes gabala,
sāls pēc garšas,
malti melnie pipari pēc garšas,
dižonas sinepes,
eļla cepšanai.

Pagatavošana:

1. Cūkas karbonādes gabalu liek cepeša traukā, kurā ieliets nedaudz eļļas, bagātīgi pārsmērē ar dižonas sinepēm, pārkaisa ar sāli un pipariem.

2. Traukam uzliek vāku, to ievieto cepeškrāsnī, karstumu noregulē uz 220 grādiem un cep 1 stundu.

3. Gatavu sagriež šķēlēs un pasniedz kopā ar piedevām: dārzeņiem, rīsiem vai kartupeļiem.

Lieliski garšo kopā ar kraukšķīgajiem briseles kāpostiem apelsīnu mērcē. Recepti atradīsiet šeit.

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma