Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:411, Did:0, useCase: 0



Cūkgaļas un kartupeļu sautējums ar ceptu olu

Šajā sautējumā īpašā "odziņa" ir tieši gaļa. Lēni un bez ūdens pievienošanas sautējot, tā kļūst īpaši maiga un sulīga. Tas nekas, ka gatavošanas process sanāk nedaudz ilgāks (galu galā klāt pie katla nav jāstāv- kamēr gaļa sautējas, mierīgi var nodarboties ar citiem darbiem), toties rezultāts ir fantastisks.

Nepieciešams:

500 g cūkgaļas,
100 g tauku vai margarīna,
1 kg kartupeļu,
1 lauru lapa,
3 ķiploka daiviņas,
malti melnie pipari,
sāls pēc garšas,
olas.

Pagatavošana:

1. Gaļu sagriež gabaliņos un liek katlā. Pievieno lauru lapu, piparus, sāli, sasmalcinātus ķiplokus, taukus (vai margarīnu) un uz mazas liesmas liek sautēties. Jāsautē apmēram 2 stundas.

2. Kad gaļa gatava, tai pievieno nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Turpina sautēt vēl apmēram 15 - 20 minūtes, līdz kartupeļi gatavi.

3. Pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem un ceptu olu.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma