Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:411, Did:0, useCase: 0



Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes ir sātīgs pamatēdiens vai gardas uzkodas, kas pasniedzamas ne tikai siltā, bet arī aukstā veidā. Lieliski sader ar dažādām putrām, rīsiem, kartupeļiem, pastu un svaigiem lapu un dārzeņu salātiem.

Nepieciešams:

40 g auzu pārslu,
200 g ūdens,
500 g maltas cūkgaļas,
1 ola,
4 - 5 daiviņas ķiploka,
malti melnie pipari pēc garšas,
sāls pēc garšas,
rīvmaize apvārtīšanai,
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Katliņā ielej 200 g ūdens, uzvāra un ieber auzu pārslas. Ik pa brīdim maisot, vāra 5 minūtes, tad katlu noņem no plīts, uzliek vāku un atstāj vēl uz 5 minūtēm, lai auzu pārslas uzbriest. Pēc tam noņem vāku un putrai ļauj atdzist.

2. Traukā liek malto gaļu, pievieno olas, caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku un atdzesēto auzu pārslu putru. Pēc garšas pieliek sāli, piparus un visu samaisa viendabīgā masā.

3. No sagatavotās masas veido kroketes, katru apvārta rīvmaizē un sakarsētā eļļā cep no visām pusēm zeltaini brūnas.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma