Pikantās cūku ribiņas

Drukāt

Grilētas vai krāsnī ceptas ribiņas ir ēdiens, kas lieliski iederas dažādos svētkos un ballītēs. To garša ir tik pilnīga, ka piedevās nav nepieciešams nekas cits, kā vien svaigi dārzeņi, zaļumi un kraukšķīgas salātu lapas.

Pikantās cūku ribiņas

Pikantās cūku ribiņas
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Nepieciešams:

1 kg cūku ribiņu,
2 ēdamkarotes vīna etiķa,
2 ēdamkarotes sojas mērces,
2 ēdamkarotes eļļas,
1/4 tējkarote malta ingvera,
1/4 'tekkarote maltu melno piparu.

Pagatavošana:

1. Bļodiņā samaisa kopā vīna etiķi, sojas mērci, eļļu, ingveru un piparus.

2. Pārtikas polietilēna maisiņā liek ribiņas un pārlej ar marinādi. Maisiņu aizsien, labi sakrata un liek ledusskapī uz divām stundām marinēties.

3. Pēc tam gaļu izņem no marinādes, liek uz grila vai pešpannā un cep, līdz gaļa gatava un ieguvusi skaistu brūnu krāsu.

Ja ribiņas gatavo grilā, tad cepšanas laiks ir apmēram 15 minūtes.

Ja ribiņas gatavo cepeškrāsnī, tad cepeškrāsns jāuzkarsē līdz 200 grādiem, cepešpannā jāieliek ribiņas, jāpārlej ar marinādi un jācep apmēram 30 minūtes.

Labu apetīti!

Tev jābūt autorizētam,