Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 0



Pieneņu lapu, gurķu un redīsu salāti

Pieneņu lapu, gurķu un redīsu salāti
Pieneņu lapu, gurķu un redīsu salāti
Recepte: Iveta Apškrūma
Foto: Iveta Apškrūma

Burvīgi pavasara salāti, kas pilni ar dabas spēku un "dzīvības eliksīru", kas sevišķi lielā daudzumā sastopams pieneņu lapās. Turklāt jaunās pieneņu lapiņas it nemaz nav rūgtas, tāpēc es tās pievienoju salātiem bez mērcēšanas. Taču jūs, drošības labad, varat tās kādas minūtes 30 paturēt viegli sālītā ūdenī.

Nepieciešams:

Sauja jauno pieneņu lapiņu
1 neliels gurķis
4 lieli redīsi
2 lielas zemenes
2 zariņi svaigas dilles
zaļie sīpollociņi
1 ēdamkarote balzamiko etiķa
1 ēdamkarote olīveļļas
sāls pēc garšas

Pagatavošana:

1. Pieneņu lapas nomazgā un uz 30 minūtēm iemērc ūdenī, kuram pievienots nedaudz sāls. Tas palīdzēs atbrīvoties no rūgtuma lapiņās.

2. Gurķi un redīsus sagriež ripiņās. Lociņus un dilles sasmalcina. Zemenes sagriež četrās daļās.

3. Visas sagatavotās sastāvdaļas liek salātu traukā, pārkaisa ar sāli un pārlej ar balzamiko un olīveļļu.

Labu apetīti!