Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 0



Grieķu salāti latviskā izpildījumā

Maigi, kraukšīgi un svaigi- Grieķu salāti ir neparasti iecienīti daudzās pasaules valstīs un tiek gatavoti visdažādākajās variācijās. Tradicionāli visas sastāvdaļas salātos tiek grieztas palielos gabalos un salāti aizdarīti ar olīveļļu. Tā kā mēs- latvieši, vairāk esam iecienījuši smalki sagrieztus salātiņus, tad arī Grieķu salātos neliekam milzīgus, bet vidēja lieluma gabaliņos sagrieztus dārzeņus. Tā mums šķiet garšīgāk un arī vieglāk ēst. Piedāvājam savu redzējumu Grieķu salātiem.

Nepieciešams:

Zaļo salātu lapas
Svaigs gurķis
Tomāti
Sarkanais sīpols
Svaiga paprika
Feta siers
Dažas zaļās vai tumšās olīvas bez kauliņiem
Spilvas Salātu mērce (ja ir laiks, varat gatavot arī paši no pipariem, oregano, sāls, citrona sulas un eļļas)

Pagatavošana:

Tomātus, gurķi, papriku sagriež vidēji lielos gabaliņos, pievieno ripiņās vai pusripiņās sagrieztu sīpolu un kubiņos sagrieztu Feta sieru. Pieliek dažas olīvas, pielej Spilvas Salātu mērci un visu samaisa. Kārto uz salātu lapām.

Labu apetīti!

Padoms: var izmēģināt Feta sieru aizstāt ar Fetaki Sanāk arī ļoti garšīgi.