Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 0



Salāti "Pavasara svaigums"

Redakcija
Redakcija

Kraukšķīgi un pavasarīgi salāti noderēs ikvienam, kas vēlas baudīt vieglas un veselīgas vakariņas.

Nepieciešams:
4 personām

2 cieti vārītas olas,
2 ēdamkarotes apgrauzdētu ķirbju sēklu,
1 kārtīga sauja salātu lapu (apmēram no diviem podiņiem),
1/2 zaļās paprikas,
1 mazs burkāns,
100 g žāvētu dzērveņu,
3 ēdamkarotes etiķa,
3 ēdamkarotes sojas mērces,
3 ēdamkarotes olīveļļas,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Salātus un pariku sagriež parupjās strēmelītēs, pievieno ripiņās sagrieztas olas un uz sakņu rīves sarīvētu burkānu.

2. Salātiem pieber apgrauzdētas ķirbju sēklas un žāvētas dzērvenes (var aizvietot ar rozīnēm, taču tad salāti iegūs saldāku garšu).

3. Atsevišķā traukā pagatavo mērci: samaisa kopā etiķi, eļļu, sojas mērci un piparus.

4. Gatavo mērci pārlej salātiem, izmaisa.