Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 0



Kārtainie laša un dārzeņu salāti

Garšīgi un viegli kārtainie salāti no laša un dārzeņiem, kas gatavojami gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Nepieciešams:
4 vidēji lieli kartupeļi,
5 vidēji lieli burkāni,
5 olas,
1 liels sīpols,
0,5 kg mazsālīta laša,
2 paciņas majonēzes ar mārrutkiem,
1/2 citrona,
saišķītis lociņu.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus, burkānus un olas novāra, atdzesē un notīra;

2. Bļodā uz sakņu rīves ierīvē vienu kartupeli; tā būs salātu pirmā kārta. Sarīvētajam kartupelim pārlej majonēzi;

3. Sīki sagriež pusi no mazsālītā laša un pārkaisa kartupeļiem;

4. Sīki sagriež sīpolu, pārkaisa laša kārtai;

5. Sarīvē trīs olas un pārkaisa sīpolu kārtai, pa virsu pārlej majonēzi;

6. Nākamajā kārtā rīvē burkānus, tiem pārlej majonēzi;

7. Seko kārta ar sasmalcinātu atlikušo mazsālīto lasi;

8. Pa virsu laša kārtai sarīvē trīs atlikušos kartupeļus, pārlej majonēzi;

9. Pēdējā kārtā sarīvē divas palikušās olas;

10. Salātus izrotā ar citrona šķēlītēm, zaļajiem lociņiem un laša šķēlītēm.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma