Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 0



Atsvaidzinošs gardums - vasaras laša salāti Džeimija Olivera gaumē

Redakcija
Redakcija

Vasara ir atvaļinājumu laiks, kad vēlamies atpūsties no steidzīgās ikdienas, gozēties saulītē un baudīt dabas skaistumu. Un kas gan var būt patīkamāks par gardu maltīti tuvu cilvēku lokā ziedoša dārza vidū! Ja gribi nobaudīt garšīgas un vieglas pusdienas, aicinām izmēģināt pavārmākslas virtuoza Džeimija Olivera vasaras laša salātu recepti. Patīkami atsvaidzinošs un sātīgs ēdiens, kas garšos kā pieaugušajiem, tā bērniem. Šie salāti ir viegli pagatavojami un vienlīdz labi iederēsies gan ikdienas, gan svētku galdā. Ļauj atvērties savām garšas kārpiņām – tas būs brīnišķīgs garšas piedzīvojums!

Nepieciešams:

800 g neliela izmēra jauno kartupeļu
Jūras sāls
Svaigi malti melnie pipari
200 ml dabīgā bezpiedevu jogurta
1 citrona sula un miziņa
Olīveļļa
Puse nomizota vidēja izmēra gurķa
1 neliels fenheļa stublājs
1 neliels svaiga bazilika saišķītis
400 g augstas kvalitātes kūpināta laša

Pagatavošana:

1. Notīri kartupeļus, pēc tam lielākos no tiem sagriez uz pusēm, mazākos atstāj veselus. Katlā ielej ūdeni un pievieno sāli. Kartupeļus vāri uz mērenas uguns. Kad ūdens sasniedzis vārīšanās temperatūru, turpini vārīt kartupeļus uz lēnas uguns aptuveni 15 minūtes līdz tie ir mīksti.

2. Kamēr tupeņi vārās, ķeries klāt mērces pagatavošanai. Sajauc kopā jogurtu ar citrona sulu un miziņu, pievieno palielu šķipsniņu sāls, maltos piparus un pielej olīveļļu. Labi nosusini uzvārītos kartupeļus, ieliec tos bļodā un uzreiz pievieno tiem nedaudz sāls un piparu. Apslaki kartupeļus ar nelielu daudzumu olīveļļas un atstāj 5 minūtes, lai ievelkas. Garšvielas un olīveļļu noteikti pievieno kartupeļiem, kamēr tie karsti, jo tā tie labāk absorbē garšas. Pēc tam kartupeļiem klāt piemaisi lielāko daļu pagatavotās mērces. Atstāj kartupeļus atdzist.

3. Gareniski sagriez gurķi uz pusēm, izņem sēklas un sagriez to puscentimetru plānās šķēlēs. Rupji sakapā fenheli. Pievieno gurķi, fenheli un bazilika lapas kartupeļiem un visu kārtīgi samaisi. Sadali salātus četrās porcijās un katrai pievieno strēmelēs sagrieztu lasi. Pārlej ar nelielu daudzumu olīveļļas.

Lai labi garšo!

Ieskaties jaunākajā Apgādā zvaigzne ABC iznākušajā grāmatā "Ietaupām kopā ar Džeimiju".

Grāmatā ir atrodami arī padomi, kā izveidot nepieciešamos krājumus un apgādāt virtuvi ar kvalitatīviem virtuves piederumiem. Autors sniedz norādes, kā paildzināt produktu pielietojumu un radoši izlietot pārpalikumus. Viņš iedrošina lasītāju iepirkties atjautīgi, gan izmantojot lielveikalu atlaides, gan elastīgi plānojot savu ēdienkarti un iepazīstot tuvāko veikaliņu tirgotājus, kas sniegs jums lieliskus padomus.

Džemijs Olivers: "Pavārgrāmata, kurā no sākuma līdz beigām ir tikai vērtīgas gardu ēdienu receptes, ir pelnījusi atrasties jūsu plauktā, lai kas jūs būtu. Ceru, ka to lietosiet ne tikai jūs, bet vēlāk arī jūsu bērni. Tā noteikti būs manu bērnu pirmā pavārgrāmata!"