Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 0



Liellopu gaļas salāti ar marinētiem sīpoliem

Parasti šos šķietami vienkāršos salātus vislielākajā traukā gatavoju tad, kad ciemos nāk kārtīgi un pamatīgi ēdāji, nevis tādi, kuri ap šķīvjiem tikai knakstās. Ēdiena garšas pikantais knifiņš slēpjas tieši marinētajos sīpolos, un, ja nu, sagaidot Lieldienas, esat gavējuši, tad šie salāti uz jūsu galda lieliski iederēsies atgavēņa laikā.

Liellopu gaļas salāti ar marinētiem sīpoliem

Nepieciešams:

0,5kg liellopa gaļas,
3-4 lieli sīpoli,
6 olas,
300g rīvēta siera,
krējums,
majonēze.

Sīpolu marinādei:

½ tējk. sāls,
1 tējk. cukura,
5-6 ēdk. etiķa,
3-4 melnie pipari,
2 lauru lapas.

Pagatavošana:

1) Gatavo marinētus sīpolus - ūdenī liek piparus, sāli, cukuru, lauru lapas, pielej etiķi un uzvāra. Verdošā marinādē liek sagrieztus sīpolu gredzenus, karsē 5 minūtes, taču nevāra. Nokāš, atdzesē un liek salātu traukā kā pirmo kārtu.

2) Liellopa gaļu izvāra, sagriež nelielos gabalos, liek kā otro kārtu.

3) Sīpolus un gaļu pārlej ar majonēzi un krējumu.

4) Vārītas olas sarīvē, liek kā trešo kārtu.

5) Visas sastāvdaļas vēlreiz pārlej ar majonēzi un krējumu.

6) Visbeidzot salātus pārkaisa ar rīvētu sieru.

Labu apetīti!

Recepte: Ilze Puķe, Foto: Ivars Puķe