Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 0



Biešu salāti

Ēdieni no sarkanajām galda bietēm ir izdevīgi un lēti, turklāt ļoti veselīgi.

Nepieciešams:

2 kartupeļi,
1 biete,
1 sīpols,
2 marinēti vai skābēti gurķi,
1 liels saldskābs ābols,
200 g vārītas liellopa gaļas,
4 siļķu filejas,
1 cieti vārīta ola,
100g majonēzes,
100g skābā krējuma,
sāls,
cukurs,
pipari.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus ar mizu izvāra, nosusina, atdzesē un nomizo. Sagriež strēmelītēs vai kubiņos. Arī sīpolu, ābolu, gurķus, liellopa gaļu un siļķu filejas sagriež gabaliņos.

2. Sajauc majonēzi ar krējumu, pēc garšas pievieno sāli, cukuru un piparus. Mērci pārlej sagrieztajiem produktiem, visu viegli izcilā. Vismaz uz stundu noliek aukstumā.

3. Olu sakapā, pirms pasniegšanas pārkaisa salātiem.