Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 0



Panzanella

Panzanella ir tradicionāls itāļu ēdiens, īpaši populārs Toskānā. Panzanella ir viegli pagatavojami grauzdētas maizes un dārzeņu, parasti- svaigu tomātu, salāti, kurus visbiežāk itāļi bauda siltajā gadalaikā. Aromātu salātiem piešķir olīveļļa un baziliks.

Nepieciešams:

125 g mozarella siera,
200 g tītara (vistas) krūtiņas,
100 g tomātu,
100 g gurķu,
100 g baltmaizes,
1/2 saujas sakapātu puravu (sarkano sīpolu),
1/2 saujas sakapāta bazilika,
1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu,
1 tējkarote kaperu,
sāls,
malti melnie pipari.

Mērcei:
3 ēdamkarotes olīveļļas,
1 ēdamkarote balzametiķa,
1 ķiploka daiviņa,
sāls,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Gaļu ierīvē ar pipariem un sāli. Uz pannas nelielā taukvielu daudzumā to vienmērīgi no abām pusēm apbrūnina.
Tad gaļu atdzesē un sagriež sloksnītēs.

2. Mozarella sieru un baltmaizi sagriež kubiņos. No baltmaizes pagatavo grauzdiņus.

3. Sasmalcina puravu, sagriež tomātus un gurķi.

4. Gatavo mērci;: sajauc balzametiķi, olīveļļu un sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

5. Uz šķīvja pamīšus kārto gaļu, dārzeņus un grauzdiņus. Pievieno sasmalcinātus pētersīļus un baziliku. Pārlej ar sagatavoto mērci un pārkaisa ar kaperiem. Kaperi ēdienam piešķir maigi pikantu garšu. Patur 10 minūtes, līdz mērce ievelkas.